Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Προφύλαξη τρόπος ζωής κ σεβασμός.


1η Δεκεμβρίου σήμερα, μια μέρα συμβολική, είναι η παγκόσμια μέρα κατά του AIDS. 
Διαβάζοντας ένα άρθρο προβληματίστηκα πολύ http://www.skai.gr/news/health/article/218518/pagosmia-imera-kata-tou-aids-anisuhitika-ta-stoiheia-sti-hora-mas/.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στην εποχή μας γνωρίζοντας τον τρόπο προφύλαξης καθώς κ την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου ιού αλλά και όλων των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων το ποσοστό των ανθρώπων στην χώρα μας που νοσούν αυξάνεται αντί να μειώνεται.

Το πρώτο σοκ είχε έρθει όταν είχε δημοσιοποιηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν σεξουαλικές επαφές ελεύθερες με ιερόδουλες. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν κανένα σεβασμό στον ίδιο τους τον εαυτό.

Έπειτα η κουβέντα ενός ακτινολόγου-ιατρού ότι το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών που έχει εξετάσει σε γυναικολογικό έλεγχο είναι φορείς του ιού της ηπατίτιδας ή του ιού των κονδυλωμάτων με κάνουν να νιώθω ότι ζω σε άλλο κόσμο, σε άλλη διάσταση μάλλον.

Και το κακό είναι ότι οι περισσότερες τέτοιες αυθαίρετες πράξεις γίνονται από άτομα 25-40+ ετών. Τα περισσότερα πιτσιρίκια προσέχουν , όμως όσο μεγαλώνουμε αντί να ωριμάζουμε από οτι φαίνεται δεν υπολογίζουμε τίποτα προς χάρη κάποιων απολαύσεων.

Αν μία κοπέλα ζητήσει από τον σύντροφό της να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό κ αυτός με επιμονή αρνηθεί οφείλει να τον βγάλει από τη ζωή της! Αν δεν σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό μην περιμένεις να σεβαστεί εσένα πραγματικά ΠΟΤΕ!!!!
Πρέπει να σεβόμαστε πρώτα εμάς, το μέλλον μας. Ένας ιός όπως το AIDS μπορεί να σου στερήσει τη ζωή,  οι υπόλοιποι σεξουαλικώς μεταδιδόμενοι ιοί θα σου στερήσουν την ποιότητα της ζωής σου ακόμα κ την δημιουργία της δικής σου οικογένειας.

Αγάπη σημαίνει να σέβεσαι την ζωή του συντρόφου σου, αυτο σημαίνει και εμπιστοσύνη.
Αν δεν δεχτείς την ελεύθερη επαφή δε σημαίνει ότι δεν εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου αλλά όλους τους υπόλοιπους συντρόφους που είχε πριν από εσένα κ του συντρόφους των συντρόφων του κ.ο.κ. 
Το domino αν το καλοσκεφτείς είναι πολύ μεγάλο για να ρισκάρεις το μέλλον σου.
Δεν αξίζει. Αυτός ο σύντροφος που πραγματικά θα σε αγαπήσει είναι αυτός που από την αρχή θα σε σεβαστεί. Αξίζει να περιμένεις. Διεκδίκησε την αληθινή αγάπη για να απολαύσεις τις ομορφιές της ζωής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου