Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Παρεούλα για τις τηγανητές μου πατατούλες!

Από τα αγαπημένα μου πρόχειρα φαγητά ειναι οι πατατούλες οι τηγανητές, ειδικά αν είναι κ στρογγυλές μιαμ μιαμμ!!!

Προχθές έψαχνα απεγνωσμένα στο ίντερνετ να βρω συνταγή για να κάνω σάλτσα τσένταρ όπως αυτή που βάζουν στο patatofrenia. Είδα στο περίπου πως γίνεται αλλά δεν με ικανοποίησαν οι συνταγές. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω!

Καθάρισα τις πατάτες (συγκεκριμένα ήταν πατάτες Κουταλά), δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι δεν λυπόμαστε τις πατάτες στο καθάρισμα, πρέπει να κόβονται βαθιά για να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα χημικά κατάλοιπα των φυτοφαρμάκων. Και δυστυχώς οι πατάτες έχουν πάρα πολλά και αρκετά επικίνδυνα για τον οργανισμό.
Ας κλείσω την παρένθεση αυτή κ ας συνεχίσω, τις έκοψα σε ροδέλες και τις τηγάνισα σε μπόλικο κρητικό ελαιόλαδο.

Παράλληλα έβαλα σε ένα μεγάλο μπρίκι ελάχιστο βούτυρο ζωικό, το άφησα να λιώσει και μετά το ανακάτεψα σε σιγανή φωτιά με μισή κουταλιά αλεύρι. Πρόσθεσα λίγο γάλα (μισό φλιτζανάκι) μετά έριξα φέτα τριμμένη, γύρω στα 50 γραμμάρια κ ούτε! Ναι, το ξέρω για σάλτσα τσένταρ ξεκίνησα αλλά η φέτα με κοίταζε με παραπονιάρικο ύφος ανοίγοντας το ψυγείο και δεν μπόρεσα να αντισταθώ.

Έριξα λίγο αλατάκι, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, και μετά 3 φέτες τσένταρ la vache qui rit. Την λεπτομέρεια την έκανε η λίγη ρίγανη κ το λίγο τριμμένο θυμάρι.
Όλα αυτά έλιωσαν σιγά σιγά, εγώ συνέχιζα να ανακατεύω, δοκίμαζα ταυτόχρονα! Και όταν τελείωσα την έβαλα την ωραιότατη σαλτσούλα σε ένα όμορφο φούξια μπολάκι και έτσι συνόδεψα τις πατατούλες.

Ήταν η καλύτερη παρέα των πατατούλων μου!
Αυτή η συνταγή είναι για δυο άτομα! Κ πάει τρομερά με μπυρίτσα!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

1 σχόλιο:

  1. Αχ είμαι τόσο χαρούμενη για σένα! Και γω σήμερα έκανα τραχανά και έβαλα μέσα 4 φυλλαράκια βασιλικό από τη γλάστρα ο οποίος έκανε όλη τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή